Наша адреса: Черкаська обл. м.Умань вул.Велика Фонтанна, 5 e-mail: vidkompuman@gmail.com

четвер, 29 березня 2018 р.



«Світлини памяті»
            Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану, що відзначила свій 30-річний ювілей у 2016 році, в дарунок Уманській міській  ЦСБ передала 40 примірників книги  авторського колективу Олега Володимировича Зайченка, Валентини Миколаївни Устинової та Валентини Андріївни  Козицької «Світлини пам’яті». Це третя книга, що названа «фінальним  акордом своєрідного літературного триптиху». Книга про тих, хто назавжди об’єднаний знаковою 15-лютневою датою. І мова не тільки про колишніх воїнів, випробуваних пеклом афганського сонця, а й про їхніх матерів – справжніх українських мадонн.  Вони чекали,  сподівалися,  вірою своєю і любов’ю, молитвами і чистими слізьми на віддалі оберігали синів від ворожих куль. У «Світлинах памяті» немає вимислу – правду про події неоголошеної війни розповідають реальні люди, її учасники.
Перша книга -  «Відлуння афганських гір»,  вийшла друком у 2003 році та надійшла до бібліотек міста у кількості 49 примірників.
Друга -  «У горнилі локальних воєн» видана у 2014р., 28 примірників якої знаходяться  у наших бібліотеках.
 
В передмові до книги  голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, учасник бойових дій  Олег  Володими-рович Зайченко такими словами звертається до читача: «Наша нова книга, як і попередні зумисне не торкається ані політичних, ані партійних аспектів. Бо, як кажуть уманські  «афганці»,  моя партія – це наша організація. Ідеологія наша проглядається з книг, героями яких є воїни-інтернаціоналісти Уманщини. Бажаєте краще нас зрозуміти – вчитайтесь і в сторінки щойно виданої книги, запевняю вас: байдужими не залишитесь».  

Немає коментарів:

Дописати коментар