Наша адреса: Черкаська обл. м.Умань вул.Велика Фонтанна, 5 e-mail: vidkompuman@gmail.com

пʼятницю, 1 червня 2018 р.

До Міжнародного дня захисту дітей


Найкращі книги – для найкращих дітей
   
    Книга – одне з найбільших див, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довіряли книгам.  Книги є справжніми витворами мистецтва.  
          Найстаріша книга - музейний експонат і датується І століттям нашої ери. Сьогодні, за деякими підрахунками, в світі друк літератури для дітей у п’ять разів перевищує видання книг в Україні. Далеко не у кожної дитини є хоча б одна книга в домашній бібліотеці. А хотілося, щоби книга всюди стала предметом повсякденного вжитку, так як  мити руки – потрібно, бо це запорука здоров’я, то читати книги потрібно, бо це запорука майбутнього.
  Трирічна дитина може створити шум сильніше одночасного голосу двохсот дорослих людей. Чотирирічні діти здатні вимовляти близько
12 000 слів, щодня задають більше 900 питань. На всі питання можна знайти відповідь у книгах  Уманської міської ЦСБ.  
Найновіші видання із 52 назв, у 243 примірниках  надійшли до  міських  бібліотек для дітей.
    Читайте самі, читайте з дітьми, читайте дітям.
     1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.
   Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.


   В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня. А на Сейшельських  островах  ці заходи офіційно  тривають цілий місяць!
дітям.
  Все найцікавіше –                   дітям.
     І у нас , для маленьких  читачів  - найкращі книги. Завітайте, погортайте, почитайте, побудьте серед розмаїття: книг-іграшок, книг-маляток, книг-розкладанок, книг-пазлів, книг–саморобок, книг з рухомими малюнками, великоформатних  книг, книг мініатюрних.


Немає коментарів:

Дописати коментар